Pleksi Nedir?

Pleksi Nedir?


Pleksi; kristal şeffaflığında olan tüm ortamlarla uyumlu, renkli ve renksiz olarak çeşidi bulunan plastik yapı da bir malzemedir. Saydam ve yarı saydam olabilmektedir. Hafif bir yapısı bulunan pleksi, kolay işlenebilmekte, delinebilmekte ve kesilebilmektedir.

Genel olarak plastik cam olarak adlandırılan pleksi, estetik açıdan oldukça kullanışlı ve dikkat çeken bir maddedir. Camdan daha hafif olan pleksi, daha dayanıklıdır. Pleksi; birçok farklı malzeme ile uyum sağlayan bir maddedir ve kullanıldığı mekânlarda şeffaflık ile genişlik hissi yaratır.

Pleksi; piyasa da 30 mm kalınlığa kadar düz levha şeklinde temin edilebilmektedir. Yaklaşık olarak 90 – 115 derece sıcaklıklarda ısıtılarak yumuşatılır ve kalıplanarak istenilen şekil verilir.

Pleksi’nin Genel Özellikleri


• Cama göre dayanıklılığı 6 kat daha fazladır.

• Kırıldığında kırılan uç kısımların kesiciliği yoktur ve kişiye zarar vermez.

• Güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına karşı dayanıklıdır.

• Kimyasallara karşı dayanıklı ve zarar görmeyen yapısı bulunmaktadır.

• Basınç uygulandığında form alırken, delinerek, ısı ile veya kesilerek de şekil verilebilmektedir.

Pleksi Kullanım Alanları ;


Pleksi kullanım alanları günümüzde oldukça artmaya başlamıştır. Kolay şekil verilebildiğinden dolayı eczane standı, kalem standı, kozmetik standı, takı standı, gözlük standı, ilaç standı, broşürlük standı ve çeşitli ürün teşhir standlarının yapımında kullanılmakta ayrıca gıda teşhir ekipmanı olarakta ürünlerin güzel sergilenmesi amacıyla kullanılabilmektedir. Camdan daha dayanıklı olması nedeniyle platform, akvaryum gibi materyaller de pleksiden hazırlanmaktadır. Pleksi kullanımının daha fazla tercih edilmesi maliyetleri çok yüksek olmadan, uzun ömürlü ürünler elde edilmesinden dolayıdır.

Bu şekilde birçok alanda daha uzun süreli olarak tercih edilecek bir ürün haline gelmiştir.

Pleksi Ürün Teşhir Standları;










Takı StandıTakı StandıTakı Standı 2Takı Standı 2Kozmetik StandıKozmetik Standı

Ayna Pleksi TepsiAyna Pleksi Tepsi
Gözlük Standı 2Gözlük Standı 2Rotring Kalem Standı Rotring Kalem StandıGözlük StandıGözlük Standı

 

Kaynak: Pleksi Stand

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar